Sunday School Opening, YK, Helsinki

 • Sunday 6.6.2010 10 – 19 / K18 / 9€ / YK / Helsinki
 • Room 1
 • Carl Craig (Planet E, USA)
 • Lil’ Tony
 • Room 2
 • Orkidea (9h Balearic set)
http://i933.photobucket.com/albums/ad178/clubyk/Flyers/c2flyer.pnghttp://i933.photobucket.com/albums/ad178/clubyk/Flyers/c2flyer.png
Club YK presents Sunday School
Sunday 6.6.2010

 • Room 1
 • Carl Craig (Planet E, USA)
 • Lil’ Tony
 • Room 2
 • Orkidea (9h Balearic set)
 • Club YK, Pohjoinen Rautatiekatu 21
 • Age Limit K18 (Sundays)
 • Doors 10:00 – 19:00
 • Tickets 9 € (10:00 – 12:00 inc. breakfast)

Legendaarinen Sunday School palaa kuvioihin noin 15 vuoden tauon Jälkeen. Sunday School alkoi club Nylonissa 1995. Klubi perustui sunnuntain päiväbileisiin, jotka alkoivat aina klo 09:00. Kulttimaineen ansainnut klubi sulki ovensa 1997. Nyt on aika tuoda takaisin sunnuntain päivä klubbailu Helsingin klubielämään. Kyseessä ei ole siis perinteiset aamubileet vaan nimenomaan päiväbileet, mihin herätään hyvien yöunien jälkeen aamupalalle nauttimaan laadukkaasta tanssimusiikista ja hyvästä seurasta.

Mutta miksi juuri sunnuntaina? Ja Päivällä?

Koska sunnuntai on viikon paras päivä järkätä techno/house bileitä ja keneltä vaan dj:ltä tai klubbaajalta kysyy kautta historian, että mitkä bileet on jäänyt parhaiten mieleen, nousee ekana yleensä järjestäen sunnuntai bileet. Bileet ja klubit mistä eniten puhutaan ovat nimenomaan sunnuntai klubeja ja näitä esimerkkejä on loputtomasti. Jos lähdetään Suomesta liikenteeseen, niin tietenkin meiltä löytyy 90-luvun legendaariset sunnuntaisessiot IT klubilta. Sitten tuli The Club ja Sunday School. Kermassa oli legendaarinen UG klubi ja siihen päälle kaikki yksittäiset sunnuntaibileet, josta tuorein on LOVE tapahtuma. Näitä esimerkkejä löytyy vaikka muille jakaa, jos ruvetaan historiaa kunnolla kaivelemaan myös muista kaupungeista kuin Helsingistä. Ylipäätänsä päivällä tapahtuneista bileistä esim. Orkidean 23:00 h setti uutena vuotena Redrumissa jätti monelle parhaat fiilikset nimenomaan päivän setistä. Tietty ei voi unohtaa sitä, mistä kaikki lähti stadissa käyntiin jo 80-luvulla eli laittomat yöbileet jotka jatkuivat pitkälle sunnuntaipäivälle.

Siinä sunnuntain päiväsessiossa on jotain mystistä kiellettyä hedelmää, jossa jengi vapautuu ihan eri tavalla kuin perus lauantai-illassa, nimenomaan lainatakseni Love:n lohkaisua “Get Together”, fiilis on parhaimmillaan sunnuntain päiväbileissä. Dj:t nautiskelevat siitä, että porukka ottaa musiikin avosylin vastaan. Se myös näkyy reaktiona tanssilattialla, kun hyvä fiilis leijailee mestassa. Sunnuntaisin tullaan vain ja ainoastaan musiikin, ystävien ja tanssimisen takia keskellä päivää klubille.

Jos miettii sunnuntain päiväsessioita maailmalta, legendaarisimpia ovat tietenkin We Love Sundays @ Space, Goa @ Fabrik,Body & Soul, Panorama Bar Sundays, Secret Sundaze. Jos mennään ihan aikojen alkuun, niin Paradise Garagekin taisi olla sunnuntain päivädisko. Eli historiaa löytyy sunnuntaiklubbailulle.

Sunday School järjestetään kesän 2010 ajan joka Sunnuntai uudessa klubissa nimeltä YK aka Yläkerta, pohjoisella Rautatienkadulla legendaarisen KY:n tiloissa. Homma perustuu siihen, että ovet avataan klo 10:00 ja suljetaan 19:00. Ensimmäisen kahden tunnin ajan tarjoillaan “baleaarista” aamiaista skumpalla “Panorama” baarissa. Sunday Schoolin tiloina ovat yläkerran pääsali (Room 1) sekä “Panorama” baari (Room 2), missä isot koko baarin levyiset ikkunat auki Kamppiin, josta kesän aamuaurinko pääsee sisään lämmittämään tunnelmaa.

Baarin puolella päivän korkkaa käyntiin pitkistä seteistä nauttiva Dj Orkidea, 9 h eklektisellä setillä chill outista midtempo housen kautta baleaarisiin klassikoihin, unohtamatta melodista trance vivahdetta. Setti mitä ei varmasti olla kuultu aikaisemmin Orkidealta. Tapsan kova viikonlopun keikkaputki päättyy tähän 9 h melodiseen musiikkikokemukseen. Luvassa paljon pianoa ja kylmiä väreitä.

Juhlavassa pääsalissa luo tunnelmaa Detroitin house/techno pioneeri Carl Craig. Tiedossa on myös C2:selta mielenkiintoinen setti, nimenomaan räätälöity Sunday Schoolin fiilikseen sopivaa ekleettistä technon, tech housen, diskon, deep housen, midtempo elektronisen menon välimaastoissa liikkuvaa laadukasta Detroit soundia.

Pääsalin alkulämmitellyn ja loppujäähdyttelyn hoitaa allekirjoittanut.

Technon nälkä tullaan kesän aikana parhaiten tyydyttämään YK:ssa nimenomaan Sunday Schoolissa. Suosittelenkinpanostamaan kaikki paukut sunnuntain päivä klubbailuun. Hyvät yöunet ja rento aamiainen hyvien frendien seurassa Funktion Onen soundin ja lempeän kesämenon hivelevänä ei voi kuulostaa huonolta ajatukselta ja antaa vielä mahdollisuuden selviytyä hyviin maanantaina työpaikalle. Mahtava esiintyjä kaarti siihen päälle tulee luomaan aikamoisen standardin Helsingin sunnuntai päivä klubbailulle. Tavoite on, että Sunday School on maailmalla seuraava puheenaihe dj:den piireissä, niin kuin on aikoinaan ollut vaikka Circo Loco @ DC 10. Kovat on tavoitteet, mutta niin pitää ollakin: uusi huippumesta + Helsingin yleisö + Kesä = Win Win.

YK toivottaa kaikki sydämellisesti tervetulleiksi tähän uuteen/vanhaan klubikonseptiin. Tehdään Helsingin sunnuntaiklubbailusta uusi standardi maailmalle. Ottakaa iisisti avajaisviikonloppu YK:ssa, että jaksaa sunnuntaina lähettää tositarkoituksella. Sunday Schoolissa ei tarvitse pidätellä vaan saa fiilistellä 100 %. Puitteet on kunnossa, tanssistagetkin löytyy villeimmille sieluille. Kesäinen pukeutuminen ja muutenkin asuun keskittyminen on suotavaa. Ovella on kontrolli, eli ei kannata tulla kuola poskella edellisen päivän ruokalista kravatissa edes yrittämään sisäänpääsyä, tai jos silmät pyörii päässä jo valmiiksi, niin kannattaa suunnatta muihin kuvioihin. Let’s keep it fresh, it’s all about good music and friends.

P.S. Ne joilta sattuu löytymään vielä Sunday School vippi jostain arkistoista, ovat onnekkaita, koska se käy edelleen ovella.